Започнаха проверки на залива Вромос за незаконно паркирани кемпери и

...
 
Започнаха проверки на залива Вромос за незаконно паркирани кемпери и
Коментари Харесай

Започнаха проверки на залива Вромос за незаконно паркирани кемпери и каравани

 

Започнаха инспекции на залива Вромос за нелегално паркирани кемпери и каравани върху плажни линии, държавни и общински терени. Изтече 14-дневният сигнален период, в който трябваше колесните средства да бъдат отстранени непринудено.

Близо 100 са сигналите в регионалната администрация за нелегално сложени каравани единствено на плажа Вромос. Голяма част от тях – върху държавен горски фонд. Установено е, че има и такива върху дюни. На притежателите ще бъде даден период от 14 дни да ги отстранен. В противоположен случай следват наказания.

Незаконните къмпинги основават и заплаха от пожари.

„ Нямат огромно разстояние сред тях и доста бързо пожарът се популяризира. За страдание по-трудно се стига до пожарите ”, изясни шефът на Пожарната в Бургас комисар Николай Николаев.

Повечето каравани сега са необитаеми. Малкото притежатели, които проверяващите откриха на място, не се усещат извършители, макар че някои от преместваемите обекти са ситуирани върху дюни.

Глобата след още 14 дни ще бъде сред 5 и 10 хиляди лева Ако и тогава не бъдат изместени, ще се наложи насилственото им пренасяне. За да избегнат наказания пък, множеството извършители са премахнали регистрационните номера на караваните си.

Днес изтече срокът за доброволното им унищожаване, защото те са ситуирани в неразрешени зони и в общински и държавни терени, напомня SafeNews.

„ Целта е да прекратим тази активност, която е трансформирала свободното или по този начин нареченото диво къмпингуване в формиране на гета в аграрни територии, плажни линии, горски терени и да се премине към нещо, което да бъде облечено в законова рамка. Санкциите са разнообразни според от терена “, сподели регионалният шеф на Бургас Пламен Янев.

По думите му от лятно позициониране на каравани и кемпери за избран интервал това се трансформира в целогодишна активност за опазване тук-там и обземане на територии.

Източник: NOVA

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР